19 Απρ 2016

Σε δύο εμπλοκές εξελίχθηκε η αναγνώριση και η αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών

Σε δύο εμπλοκές εξελίχθηκε η αναγνώριση και η αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών
Σε δύο εμπλοκές εξελίχθηκε η αναγνώριση και η αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών
Σε δύο εμπλοκές εξελίχθηκε η αναγνώριση και η αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου. Άμεσα αεροσκάφη Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Σκύρο αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη κατά την είσοδο τους στο FIR Αθηνών, διαδικασία που εξελίχθηκε σε εμπλοκή στις 14:40.
Στις 14:55 σημειώθηκε η νέα εμπλοκή μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών κατά την έξοδο των τελευταίων από το FIR Αθηνών, βορείως της Λέσβου.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως 4 τουρκικά αεροσκάφη, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο. Οι 19 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το CN-235, το οποίο, ωστόσο παρακολουθείτο από ζεύγος ελληνικών F-16 καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσεως του στο Αιγαίο, από βορρά προς νότο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα