15 Απρ 2016

Δεν... το 'χει με την τοξοβολία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Δεν... το 'χει με την τοξοβολία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Δεν... το 'χει με την τοξοβολία ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ, επιδόθηκαν σήμερα –με ελάχιστη επιτυχία– στην τοξοβολία, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στο Μπουτάν, το μικρό βουδιστικό βασίλειο στην καρδιά των Ιμαλαΐων.

Με την ενθάρρυνση του πλήθους που τους παρακολουθούσε, σε μια εκδήλωση με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα και έντονο τοπικό χρώμα στην πρωτεύουσα Τίμφου, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ προσπάθησαν όσο μπορούσαν να τιμήσουν το βασίλειο επιδιδόμενοι στο παραδοσιακό άθλημα της χώρας.

Οι τοξοβόλοι του Μπουτάν πρέπει να πετύχουν μικροσκοπικούς, ξύλινους στόχους, βαμμένους με έντονα χρώματα, που είναι τοποθετημένοι σε απόσταση 145 μέτρων.
Μολονότι τους επιτράπηκε να μειώσουν λίγο αυτήν την απόσταση, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο.

Το πριγκιπικό ζεύγος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον βασιλιά του Μπουτάν, τον Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βαντσούκ και τη βασίλισσα Τζετσούν Πέμα. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα μείνουν για δύο ημέρες στο ορεινό βασίλειο των 750.000 κατοίκων, που είναι διάσημο καθώς ήταν η τελευταία χώρα του κόσμου που απέκτησε τηλεόραση. Αύριο Παρασκευή θα επισκεφθούν το βουδιστικό μοναστήρι Τακσάνγκ.

Ο 36χρονος βασιλιάς Κεσάρ, ο πέμπτος Ντρουκ Γκιάλπο ("βασιλιάς δράκοντας") του Μπουτάν, στέφθηκε το 2008, δύο χρόνια μετά την παραίτηση του πατέρα του. Παντρεύτηκε την κοινή θνητή Τζετσούν Πέμα το 2011.


Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα