13 Ιαν 2015

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Κρήτη

Πολλά είναι τα προβλήματα σε όλο το νησί από το κύμα κακοκαιρίας.

Στο Ρέθυμνο, στο χώρο στάθμευσης στο λιμάνι, έχει φύγει ένα μεγάλο κομμάτι λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η καταστροφή πιθανώς να προήλθε από το κοίλωμα που υπάρχει κάτω από το συγκεκριμένο σημείο.

Στα Χανιά, οι ισχυροί άνεμοι έφεραν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με πολλές περιοχές, όπως Γογονή, Γαλατάς, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα, Πλατανιάς, Aνώπολη και Σκαλωτή, να μένουν χωρίς ρεύμα, καθώς κόπηκαν καλώδια. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επίσης, στο Κακόπετρο, λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση, ηλικιωμένος που υποστηρίζεται μηχανικά, έχει πρόβλημα στην υγεία του.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων  εξαιτίας της χιονόπτωσης κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Ομαλό.

Επίσης κλειστός είναι ο δρόμος προς τα Σφακιά στην θέση Κράπη αλλά και στη θέση Ιμπρος.

Συνεχείς είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, κυρίως για πτώσεις κλαδιών και κοπής δέντρων.

Νωρίς το πρωί, στη Συκολιά στην Αγυιά Χανίων, συνεργεία απομάκρυναν κλαδιά από το οδόσττρωμα, ενώ σε δύο περιπτώσεις στο Ηράκλειο, στην Πυργού και Μάρθα Βιάννου, δέντρα που έπεσαν στο δρόμο, διέκοψαν την κυκλοφορία.

Με ιδιαίτερη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Ηράκλειο Μεσαρά και συγκεκριμένα ανάμεσα στο Μουλιανό Πόρο και τα Κάτω Μούλια, λόγω κατολίσθησης.

Χαλάζι έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ηράκλειο.

Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι το απαγορευτικό απόπλου από και προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε ολόκληρη την Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, κατά τόπους ισχυρές ή και τοπικές καταιγίδες (τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βόρεια του νησιού).

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα  φτάσει τους 9 οC.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα